Gastric Sleeve


 

Gastric Sleeve

Det er den operation i fedmekirurgi, hvor kirurg reducerer størrelse af mavesækken. Efter sleeveoperationen tager mavesækken form af et rør, også kaldet “ærme gastrektomi”, pga. sammensyning af de langsgående kanter af mavesækken efter en større del af mavesækken bliver fjernet. Derved mavesækkens kapacitet reduceres med 5 gange! Efter Gastric Sleeve maven, fra en stor pose, bliver til en smal rør, hvis kapacitet er ikke mere end 100-120 ml, hvori fødevarer hurtigt passerer ind til tarmen, hvilket bidrager til en effektiv og bæredygtig vægttab. At appetitten falder, styres af sulthormonet, ghrelin, der produceres i den del af maven, der er fjernet. I kombination med, at man bliver hurtigere mæt, kan man nu oparbejde en fornuftig måltidsrutine uden at føle sult, selv om man spiser mindre.

Gastric Sleeve operation udføres laparoskopisk (kikkertundersøgelse). Det gør det muligt at afkorte hospitalsophold til kun 2-3 dage. Dagen efter operationen kan patienten stå op og bevæge sig aktivt.

Operationen bruges også til at løse eller forbedre den generelle sundhedsproblemer, som er fedmerelaterede, såsom type 2 diabetes, slidgigt, gastroøsofageal reflukssygdom og højt blodtryk.

Fordele ved Gastric Sleeve

  • Effekten af Gastic Sleeve vil i gennemsnit være højere end ved Gastric Banding eller Gastric balloon.
  • Det er en effektiv måde at reducere overskydende kropsvægt (60-70%);
  • Intet behov for justeringer i den postoperative periode. (Det er praktisk, hvis patienten ikke kan komme til justering af båndet eller udtagning af ballonen.)
  • Kendetegn ved Gastric Sleeve operationen er høj effektivitet, hurtig genopretning, lav procent af komplikationer.
  • Muligheden for at relativt let at ændre fra Gastric Sleeve til Gastric Bypass operation, hvis det bliver nødvendigt.

Risici ved Gastric Sleeve:

  • Der er risiko for komplikationer ved ethvert kirurgisk indgreb, så ingen kirurg kan give 100% garanti.
  • “Lukning” af mavesækken efter operationen sker ved hjælp af særlige samlinger, som er styrket yderligere. Men der er en lille risiko for blødning, selv efter den perfekt udførte operationen.
  • Der er også risiko for halsbrand i den postoperative periode.

Typisk Gastric Sleeve foretages under fuldbedøvelse og tager fra en til tre timer. Der bliver lavet 4 små snit på 1 cm og en snit på 3 cm ved operationen.

Gastric Sleeve fører til et effektivt vægttab. Dette hjælper mange til at begynde et nyt liv: dyrker sport, føre et aktivt socialt liv osv.

Livet efter Gastric Sleeve:

Det er meget vigtigt, at holde sig til kostplan første tid efter operationen.

På den første dag efter operationen må du ikke drikke, manglende væske er kompenseret med drop.

På den anden dag kan du tage 10 ml (1 spiseskefuld) hver 15 – 20 minutter.

Den første uge – kun flydende kost (vand, bouillon, te, frugt, fedtfattig mælk).

Faste kost regler:

  • Kun flydende kost i de første to uger efter operationen.
  • 3-4 uger: mosede kost.
  • Hyppige måltider I små portioner – 5-6 gange om dagen
  • Et enkelt måltid bør ikke overstige mængden af ​​120-150 ml (3 uger efter operationen).
  • 4 uge og frem: Helst spiser madvarer med højt indhold af protein: æg, fisk, kød, fjerkræ, bønner. Minimum indtag af protein for kvinder 50 gr og for mænd 63 gr.
  • God ernæring: obligatoriske naturlige vitaminer, nyttige produkter (fiber, mejeriprodukter)
  • I de første 2-3 måneder efter operationen er mosede kost anbefalet